Inhoudsopgave

 Hieronder vind je delen uit de hoofdstukken in het boek 'Win de Oorlog tegen jouw Gewicht': 

WOGger

Ik ben een WOGger. Want ik Win de Oorlog tegen mijn Gewicht. En na het lezen van dit boek ben jij ook een WOGger. Want met de tips en adviezen in dit boek kun jij de strijd aan tegen jouw gewicht. En laat één ding duidelijk zijn; het is een oorlog die jij moet voeren en kunt winnen!

Nee, ik heb het niet over het winnen van de strijd tegen de verleidingen van eten en drinken die overal om ons heen zijn. Dat is nog het meest gemakkelijke. Ik neem jou mee op een weg, waarbij je lichaam en geest moet verleiden en om de tuin leiden.

 

De Ingeving 

Ieder levend wezen is onderdeel van een groter geheel. Dat is algemeen bekende informatie. Jij, de lezer, bent een mens en een individu. Maar tegelijkertijd ben je onderdeel van jouw gezin, je familie, dorp, samenleving en de wereld. Door interactie (contact) met andere mensen, ontstaat er een nieuwe dynamiek, komen mensen tot andere ideeën of gaan ze wel of niet bepaalde dingen doen. Het leven, jouw leven, is tevens een strijd tussen de lichaamsdelen. 

      

Het Hongergevoel

Het Hongergevoel is het machtigste wapen van het Brein. Dat Hongergevoel wordt niet veroorzaakt door de maag zelf; de maag volgt slechts de opdrachten van het Brein om te beginnen met knorren. Zonder dat Hongergevoel heb jij niet de neiging om naar de koelkast of voorraadkast te lopen en je te verzwelgen in een bak met ijs, zak chips, reep chocolade of wat voor heerlijkheden er op dat moment dan ook voorhanden zijn. Het Hongergevoel is als de zweep van de slavendrijver, die de slaven aanzet om door te gaan met hun dwangmatige bezigheden.

                                          

Meer Bewegen

In het dagelijks leven zitten we natuurlijk veel te veel; dat weet jij ook wel, beste WOGger. We zitten te kijken op onze mobieltjes, werken achter de laptop (of voor de laptop, zo je wilt), we zitten in de auto naar de volgende afspraak en liggen ’s nachts zo’n acht uur op bed. Dat gold ook voor mij, dus ik wist dat ik hier iets aan moest doen. Naar de gym gaan, was voor mij geen succes. Dus wat te doen?

                               

De Andere Etenswijze

Net als veel anderen ben ik altijd opgevoed met de gedachte, dat je drie maaltijden per dag moet hebben; het ontbijt, de lunch en het avondeten. En: ‘Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag!’, werd dan gezegd. Zonder dat ooit verteld werd, waarom dat zo zou zijn. Maar waarschijnlijk is het, omdat je zo beter met de stress van al jouw werkzaamheden kunt omgaan.

          

De Hongerklop

Het Brein is natuurlijk niet dom. Een ander wapen van het Brein om de lichaamseigenaar te verleiden zich vol te proppen, is de Hongerklop. Dat irritante gevoel, dat je ’s avonds krijgt als je op de bank zit of ligt. Kijkend naar de televisie of op je mobiel. Maar als aankomend WOGger weet jij nu al, hoe je die Hongerklop kunt verslaan. 

                                                   

Beloningen

Een cruciaal onderdeel van het winnen van deze oorlog is het ontvangen van beloningen. En jij kunt zelf zorgen voor jouw eigen beloningen. Natuurlijk is één beloning, als je op de weegschaal staat en het getal is weer iets lager geworden. Maar beloningen zijn er in allerlei vormen en maten.

 

Tegenslagen

De Oorlog tegen je Gewicht is niet zomaar gewonnen. Natuurlijk moet je tegenslagen overwinnen. Wanneer jij jouw maaltijden en etensmomenten aanpast, zoals in dit boek beschreven staat, zul jij ook zien, dat de momenten van tijdelijke gewichtstoename slechts kleine tegenslagjes zijn. Zie het als noodmaatregelen van jouw Brein om te proberen jou van slag te brengen.

                                            

Het Geheim

De Oorlog tegen jouw Gewicht kun je alleen winnen, als je fysiek én mentaal de strijd aangaat. Het is niet alleen een zaak van minder eten en meer bewegen, maar ook jouw Brein om de tuin leiden, waar het gaat om het tegengaan van het Hongergevoel en de Hongerklop.

 

De Prestatie

Natuurlijk wil jij nu weten, wat ik bereikt heb met mijn WOG. Eerder in dit boek meldde ik al, dat mijn maximale gewicht 124,4 kilogram was. Hiervan zijn tot nu toe ruim 45 kilo’s af gegaan. Ik heb mijn streefgewicht bereikt: dat ligt tussen de 70 en 80 kilogram.

Ik richt me niet op één specifiek gewichtsgetal. Bewust houd ik het tussen twee bepaalde hoeveelheden kilogrammen.

 

 

Doe jij mee en gaan we samen als WOGgers de wereld veroveren? De wereld van minder eten, gezonder eten en meer bewegen. Begin dan nu!

Voor meer informatie en om het boek voor slechts 12,50 euro (incl. verzendkosten) te bestellen: https://ikbeneenwogger.nl.  Een digitale versie van het boek kost slechts 7,50 euro.